Türkiye Trafik Güvenliği ve Psikoteknik Değerlendirme Merkezleri Derneği

Türkiye' de faaliyette bulunan psikoteknik değerlendirme merkezlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Trafik Güvenliği ve Psikoteknik Değerlendirme Merkezleri Derneğinin ilk çalıştayı 14-15 Kasım 2017 tarihinde Sapanca Güral Otel' de düzenlenmiştir.

Çok sayıda psikoteknik değerlendirme merkezinin ve bürokratların katılımları ile zenginleşen çalıştayda sektörümüzün geliştirilmesi adına yapılması gereken çalışmalara değinilmiştir. Türkiye' de trafik kültürünün geliştirilmesiyle trafik güvenliğinin arttırılacağı ve akabinde trafik kazalarının azalacağı konusunda hem fikir olan uzmanlar ve psikoteknik işletmecileri yaptığımız işin önemi konusunda yetkili makamların desteğini istediklerini bildirmişlerdir. Özellikle de sahte rapor düzenleyen kişilerin tespiti ve bu kişilerden rapor temin eden sürücülerin kontrol edilmesi ile sektördeki kalitenin artacağı ve güvenliğin sağlanması için gerekliliğini savunmuşlardır. Sektörün temsili ve ülkedeki trafik algısının gelişmesine yönelik yapılan çalıştayın en kısa zamanda daha kapsamlı bir çalışma ile yeniden yapılması konusunda mutabık kalınarak toplantı sonlandırılmıştır.